Saturday, July 24, 2010

We'll Take


We’ll take our fights with them,
We’ll go as group to stop them,
We’ll return our slain rights (territories),
With all force we’ll push them out,
By the weapon of truth,
We’ll free the land of frees,
We’ll return the pureness of islam to al-quds,
After our weakness humiliation,
We’ll carry on bring down their fortresses,
With strong sound that will scare them,
We’ll erase our humiliation by our own hand,
With all force we’ll stop them,
We never accept a slain part of our land,
We’ll never leave out a bit of our land
for them to humiliate us with,
The earth will burst in flame and burn them,
In earth there volcanoes that are boiling,
With all force we’ll push them ....!!!

Thursday, July 22, 2010

Tolong jela..

Haih........ayah ana blik pkul 11.....
Tetibe ayah ana menanyakan tentang akaun web site nya.....
HA? Aiyo....tape2...
Ana juz , wat kan Facebook dan blog shaja....coz ta smpat la na wat website....
Pas uh ayah tanya, upload photo ukiran ayah skali....
Jangn lupe letak nama ayah....nnti ade orng curik plak...kata die punya....so,ana trutkan sja la....
buat kan je...juz blog je ta blh na wat.....ta ckup tngn la na wat....lain kali ya....
oh ya....tujuan ayah ana suh wat ni hanya untuk menyenangkan lagi promosi nya tentang ukiran sayuran dan buahan di tv..katanya na sbarkan lgi...nnti lau phak tv tnya,blh la jwb .....
So,menjadi tugas ana nak wat kan karangan tok pikat hati pembaca....MAYBE la...
WEBSITE ...! BLOG...! FACEBOOK....! haiyo...
Mcm2 ooo kene wat,,,na tngkp gmbr n so on...huhuh...
xpe2....buat kan je la.... ni plak,beberapa hasil gmbr yng ditangkap ana....










Carik Nahas

Hari persekolahan hari Ini , dimulakan seperti biasa aja......
Tapi hari ni perhimpunan mula lambat........n then,
Mcm biasa la.....bce doa....n then pengumuman......
Tibe2 time pengumuman ...... Ujan.......!
Mula2 rintik...... n then makin lebat.......
Cikgu pulak, truskan buat pengumuman.......
Sambil tubuh diserang ujan , ana bertanya pada Amirul Aiman ....

Ana :  Weyh, pernah x skola maahad kau buat perhimpunan masa ujan?
Mirul : Tak (smbil muke berkerut)
Ana : (Senyum2 ja)....

Kemudian cikgu Azhar mengambil alih perhimpunan..........
Cikgu Azhar : Diminta smua pelajar sandang beg .... Mulut tutup ya !
                      Sandang denagn senyap.....Okeyh....murid2 diminta berhati-hati ye sbb licin...
                      Takut de pape kemalangan berlaku....Okeyh Form5 Jln dlu.....

After da jalan uh.......Smua masuk kelas seperti biasa.........
Seperti biasalah,selepas Faris mengambil kunci kelas,
die pergi ke Blik disiplin tuk mengambil buku BKK....


nnti sambung.....huhuh

Wednesday, July 21, 2010

Er

Haih....
Kenapa bila ana bukak page blog ana je,performance laptop slow.....
Pliknya....
Page ana pon mcm berat je....tp tade la bnyk sngt widget.......
Maybe berat coz ana disable mouse function kot.....
Tp, website lain ok je tngk.........
Plik3........
Haih,tade masa la na pk sal blog ni.....huhuhu

Moral of d story is NOTHING........haha

Tuesday, July 20, 2010

Budi Bahasa Di LRT

Seorang gadis cantik menaiki LRT yng penuh .... Gadis itu berdiri betul-betul di hadapan seorang pemuda...
Seketika kemudian pemuda itu bangun, namun belum sempat pemuda itu berkata apa-apa, gadis itu menolak pemuda itu dengan lembut ke tempat duduknya sambil berkata : “ Terima kasih, saya lebih suka berdiri.”
Pemuda itu tercengang dengan penuh kehairanan. Dia sedikit jengkil kerana ditolak oleh gadis walaupun secara lembut . Pemuda itu pun berdiri semula tetapi sekali lagi gadis itu menolaknya duduk semula dan berkata dengan sedikit kuat hingga didengari oleh lain lain punumpang ,” Tak apa , tak payah susah-susah , saya lebih suka berdiri .” Tanpa putus asa pemuda itu berdiri lagi untuk kali yang ketiga sambil menjerit ,
“ Woii cik kak ! Saya nak turunn laaaaaa!!! Saya dah terlepas perhentian saya tau !!? Apa punya perasan lah dia ni?!!!

Monday, July 19, 2010

SEX ape seyh ?

Suatu pagi seorang anak yang baru masuk sekolah dasar bertanya kepada ayahnya, “Yah… ayah… sex itu apa sih, yah…?”
Terperanjat si ayah mendengar pertanyaan si Upik. Terbayang dia tentang arus modern zaman sekarang yang membuat manusia berpikiran terbuka, termasuk anak yang masih kecil.
Sesuai dengan konsep pendidikan seks yang sedang hangat dibicarakan, mulailah si ayah mencari-cari jawaban yang sesuai dengan umur dan harapan anaknya yang ia harapkan tak mau tertinggal dalam arus pendidikan modern.
Maka si ayah pun mulai memberikan jawaban dengan mengkiaskan kumbang dan bunga, telur yang yang menetas berudu dan kemudian menjadi katak, hujan serta benih yang berkembang menjadi tunas, diikuti dengan pembentukan bayi dalam kandungan.
Sebelum mengakhiri semua jawaban itu, si ayah menyelipkan juga kisah percintaan antara ia dan mamanya sejak dari zaman sekolah menengah hingga sampai kelahiran seorang bayi comel yaitu si anak yang bertanya itu. Tiba-tiba si anak menangis terisak-isak. Si ayah keheranan.
“Eh kenapa nak…?”
Si ayah bertanya keheranan. Tetapi si anak masih tetap menangis.
“Jawabanya panjang amat… hu… hu… hu, terus di mana tempat untuk nulis jawabannya? Ayah aja deh yang nulis jawabannya!!! Hu… hu… hu…”
Si Upik lantas menyerahkan buku latihan Bahasa Ingris yang pada muka
depannya tertulis…
NAME: ……
SCHOOL: ……
CLASS: ……
SEX: ……

Al-kisah

Ini kisah zaman dahulu kala. Para ulama' buat cerita ini sebagai peringatan pada diri sendiri dan juga untuk disebarkan kepada orang ramai sebagai peringatan diri masing masing. Jadi ambil lah iktibar dari cerita ini ya.

Alkisahnya bermula begini. Ada seorang hamba Allah yang sangat kaya. Terlampau kaya. Sampai lah satu hari, sebelum dia pergi meninggal dunia ini, dia berkata kepada anak anak nya. Wahai anak anak ku, sesiapa yang boleh duduk di dalam kubur bersama aku, menemani aku supaya apabila malaikat mungkar dan nakir datang menyoal aku, maka kau halau lah mereka. Duduk lah bersama aku selama 40 hari 40 malam, akan ku bagi separuh dari harta harta ku kepada mu. Tapi malangnya sorang pun anaknya tidak mahu berbuat demikian.

Sebarkan pula kepada saudara mara, tidak ada sesiapa juga yang berani menyahut seruannya. Dan sebarkan pula kepada orang luar. Dan hadirlah seorang miskin, seorang potong kayu dengan kapaknya datang kepada orang kaya ini dan berkata, biar lah saya yang duduk di dalam kubur itu. dan menjaga tuan. tuan pun sangat gembira.

Dan sampai lah pada hari kematian. Si tukang kapak pun masuk lah kedalam kubur dan menjaga si kaya ni. Selepas orang terakhir, beredar dengan tujuh tapak, datang lah malaikat mungkar dan nangkir datang menyoal. Si kapak ni pun nampak la dua malaikat ini. Mungkin Allah buka hijabnya. Si kapak ni pun bersiap sedia lah nak menghalau malaikat menggunakan kapak ini. Tapi lain pula jadinya.

Malaikat tidak menyoal si mati tetapi menyoal si kapak ini.

Malaikat ; kau ni siapa ?
Si kapak ; aku penjaga si mati ni.
Malaikat ; kau pegang ape tu?
Si kapak ; kapak.

sampai lah hari ke 39. Malaikat mungkar dan nangkir berulang alik dan menyoal si kapak sahaja. Mana dapat kapak, potong kayu macam mana? Jual dekat siapa kayu tu? Hutan mana di tebang? Kapak ini? Kapak itu. Semuanya pasal kapak.

Dan sampai la ke hari yg 40, orang ramai pun datang nak membuka kubur tersebut. Si kapak ini pun terus keluar. Dan berkata, kau orang amik lah semua harta harta yang aku dapat ni. Amik lah, aku tidak mahukannya lagi. Aku mahu pulang sekarang juga. Amik je lah semua harta harta ini.

Semua kehairanan. Sesampai nya di rumah, isterinya bertanya, eh bang ! Mana harta harta yang sepatutnya abang bawa pulang? Kau tau tak, selama aku duduk di kubur, malaikat menanyakan aku soalan hanya pasal kapak sahaja. Belum masuk bahagian lain lagi. Aku yang hanya ade sebilah kapak ni, sudah banyak soalan ditanya, apetah pula kalau aku mempunyai harta yang banyak. Sampai bila akan di soal di dalam kubur ? Isterinya diam dan tersenyum. Dan suami berkata, tidak mengapa. Biar kan dengan sebilah kapak ni sahaja, tapi kita manfaatkannya sebaik mungkin. Manfaatkannya ke jalan Allah.

Korang sure tau moral of the story kan? Jadi pikir pikir kan lah :)
source : Fafa

Saturday, July 17, 2010

Bz

Assalamu'alaikum...

Maap blog nih agak bersepah ....dan bnyk post yng still dlm draft,...lau ada kesempaatn waktu,insyaallah akan lebih teratur dan lebih bnyk lgi post yng bru akan muncul ......

salam wailalliqok............^_^...............

Wednesday, July 14, 2010

Kenapa?

Assalamu'alaikum.....

Kenapa dngn dia?
Apa masalah dia?
Perempuan2.......
Memang lumrah dunia ka andai perempuan suka menfitnah dan mengumpat?
Haih, xtau la....
Nnti aku tulis artikel sal mulut....insyaallah....
Haaa....cite pasal mulut,aku terasa sdih plak sbb, buku yng aku buat puisi tentang mulut da hilang....
tu senanya pocket note book.....sedih la coz de wat nota kim n phy kat dlm uh...
Time2 boring aku karang la 1 puisi....ta smpat na transfer dlm buku lain....da hilang...
Rugi3....
Xtau la ilham yng sama akan dtng blik@x....
Harap2 dipermudahkan tuk karang blik puisi uh...
Smbung cite.....
Time uh kat tuisyen.........
Kat tempat tuisyen uh,aku sorang je palajar laki kat situ....smua prmpuan,termasuk la ckg....
Time ckg sedang ngaja,mereka (dak2 klas aku je) berbisik........
Aku un xtau apa yng dibisikkan


eyt,nntilah smbung......de hal....wassalam....

Tuesday, July 13, 2010

Pengumuman

Assalamu'alaikum....

Ha,blog ni x sempat di update....still in renovation.....
sangt bz....wassalam

Di tuisyen

Isnin                                                        12/7/2010


Haih.....hari ni blh plak terlajak tido.....
Senanya da bngn kul 3 ptng uh.......juz rehat setngah jam je after blik skul.......
Tp saja je smbung bring.....tup tup .......
Tetido ......... ZZzzzzzzzzzz.........
Sedau2 je ibu aku ckp ummi dtng....
Ibu aku kejutkan......
Menjerit2 die , " Zudin ......!!! Bangun.........Da nak kul 5 da.........Tuisyen2.......nih,mak Hajar(Ummi) dtng....."
Bingkas aku bangun trus gi basuh muke....
Smbil aku bngun aku bertanya , " bu,bile ummi dtng? "
Ibuku menjwb " Dari kul 3 lgi zudin ...Siap kejutkan kau skali.....da kau x seda2....
Alamak,malunya....
Haiyo.......




Bakal bersmbung

Sunyi + Sepi

Bismillah ..........

Assalamu'alaikum.....
Haih,jarang betul aku update bende blog nih.............
Macam2 cite na cite,tp ta sempat seyh........
Slalu sngt Bz....
Aku un xtau ape yng aku bz sngt....huhuhu
Xpela.....Asalkan blog ni ade bende na dibaca untuk korang ckup r....ehehehe
Pape pun,syukran coz bce cerita merepek aku....
n Korang leyh "keep in touch" at

Ym : Izzuddin_chaosboy2002@yahoo.com
Fb/mys : Izzudin_chaosboy@yahoo.com
Hp : 999

K lah...Salam wailalliqok...

Thursday, July 8, 2010

Haiyo

7/7/2010

Arini makanan kau abis......
Punya lowat nya die nih.....
Berlari sana ........... Berlari sini......
Mengiau-ngiau x tentu pasal..........
Mcm orng x betol............
Kesian aku tengok kau..... Xkeruan.....
Nah......aku bg kau nasi+ikan masak kicap+ikan goreng special punya.....
Haiyo.............die x terbau ikan ka?
Buat derk je....Tadi Cakap lapa....
Aku amik kepala kau aku letak kat nasi.....
Kau lari....
Selepas 20 Min memujuk.....
Aku give up..........
Aku biarkan makanan uh....
Aku ngadap tngk Titanic smbil duk dpan laptop....
Sedang aku sedap2 duduk atas kursi ............
Aku tolak tarik tolak tarik.....
Xprasan blakang uh ade Makanan kau.....
Bgus....
Sekarang da bersepah.....
Pas uh sape nak makan uh?
Da la....
Aku na gi kmas jap...
ehehehehe
Terima kasih kerna membaca post yng merepek nih.........^_^...........